Modderlawine in Caranavi

Afgelopen zaterdagavond (2 februari) was er een grote modderlawine op de weg van La Paz naar Caranavi; de volgende ochtend gevolgd door nog een tweede modderlawine. Verschillende auto’s en huizen zijn er door meegesleurd en tot dusver zijn er 11 doden gevallen, maar men verwacht dat er nog meer doden zullen worden geteld.
De laatste dagen is er erg veel regen gevallen, waardoor ook een lager gelegen deel langs de rivier in Caranavi onder water is gelopen. In Caranavi zit men nu zonder water, omdat de waterleiding is gebroken. De enige toevoerweg van La Paz naar Caranavi is geblokkeerd, waardoor er ook geen toevoer meer is van allerlei belangrijke producten zoals brandstof en gas om te koken. Er wordt gewerkt aan het plaatsen van een tijdelijke brug.

Er zijn in Caranavi 3 opvangplaatsen geopend om mensen op te vangen die niet meer in hun huis kunnen. Het kindertehuis Casa de Esperanza ligt op een berg, en heeft gelukkig weinig last van de wateroverlast gehad, maar de kinderen kunnen nog niet naar school en er zijn wat problemen met de watervoorziening in Casa de Esperanza. De komende dagen zal het wel lastiger worden omdat er voorlopig nog geen boodschappen gedaan kunnen worden.

Wilt u meebidden voor de situatie in Caranavi?

Op Youtube verscheen dit filmpje van de lawine:


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.