Nieuwe waterbron nodig

Op facebook van Casa de Esperanza werd vandaag een oproep geplaatst voor de investering in een nieuwe eigen waterbron. Graag delen we deze oproep met u.

Lieve familie en vrienden van Casa de Esperanza,

Misschien heeft u het onlangs in het nieuws al gehoord. Door de vele regen in het regenseizoen waren er verschillende modderstromen op onze wegen. Op de hoofdweg van Caranavi naar La Paz was een grote modderstroom die verschillende levens kostte. Caranavi was de afgelopen week gedeeltelijk onder water gelopen.
Ook in ons huis, Casa de Esperanza, hadden we een kleine modderstroom bij de zesde woonunit en we hadden verschillende dagen geen water. Onze watervoorziening komt uit een kreek, maar het waterniveau staat nu erg hoog en is echt gevaarlijk geworden. Het water dat uit de leidingen kwam, was als chocolade, erg modderig en ongezond. Het was op dat moment niet mogelijk om de waterleidingen te repareren.
Onze waterbron ligt op een afstand van 5 km. Tijdens het regenseizoen moeten bijna dagelijks twee mannen samen de waterleidingen repareren. Tijdens de winter is de toevoer stabieler, maar ook dan staat het water soms erg hoog of droogt het op. Om het nog erger te maken begaf één van onze grote watertanks het was onherstelbaar beschadigd.

We bidden voor een oplossing voor ons waterprobleem. Waarschijnlijk is een eigen waterbron de beste oplossing voor schoon drinkwater. De investering daarvoor zou een flinke besparing opleveren in het vele onderhoud dat we nu moeten besteden aan de waterleidingen. Dus, als u iemand kent of zelf wilt investeren in dit project, dan horen we dat graag. En deel deze informatie met andere vrienden.

Giften voor dit project zijn welkom! (onder vermelding van ‘waterbron’)


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.