NIEUWSBRIEF HOGAR CDE

NIEUWSBRIEF UITGEGEVEN DOOR CASA DE ESPERANZA
Ons kindertehuis in Bolivia geeft ook regelmatig haar eigen nieuwsbrief uit. Hieronder vindt u hun laatste (vertaalde) nieuwsberichten.

TWEEDE FASE

Groeten en zegeningen voor een nieuw jaar!
Januari is vaak een rustige maand hier in het weeshuis. De kinderen genieten met Kerstmis van hun geschenken en ze genieten van hun schoolvakantie. Maar het is ook verdrietig wanneer we afscheid moeten nemen van de jongens en meisjes die in december zijn afgestudeerd. Het is voor hen een nieuwe fase in hun leven waar ze ook een beetje tegen opzien. Ze zijn enthousiast om te vertrekken en verder te gaan in hun leven, maar de overgang brengt onzekerheid.
Dit is de reden waarom enkele jaren geleden de “Tweede Fase” werd opgericht voor diegenen die afstudeerden in Casa De Esperanza en naar de stad La Paz verhuisden om hun studie te beginnen. De tweede fase is een appartement waar afgestudeerden kunnen wonen en één maaltijd per dag krijgen, zolang ze zich houden aan de regels van werk en studie. Anderen, die naar verschillende andere steden gaan, kunnen ook hulp ontvangen voor hun studie. Dit jaar hadden we 17 aanvragen voor de beurs, die hiervoor beschikbaar is.
Tijdens de kerstdagen komen zij vaak weer even terug naar het kindertehuis. Ook deze kerst waren we blij met het bezoek van ten minste 22 van de vorige afgestudeerden uit het kindertehuis. Er zijn nu al ongeveer 60 jongens/meisjes die zijn opgegroeid in het kindertehuis en als jong volwassenen zijn uitgevlogen.

REGEN SEIZOEN

Er is hier een populair gezegde: “Januari, weinig regen… Februari, stortbuien”. Dit jaar ging het precies zoals het gezegde! Februari bracht emmers regen en veel nare consequenties met zich mee. Het lijkt misschien tegenstrijdig, maar als het hier hard regent, hebben we eigenlijk de meeste problemen met het krijgen van water. Dat komt doordat de regen vaak ernstige schade brengt aan de pijpleiding vanaf onze waterbron, die eigenlijk te ver af ligt. We bereiden een project voor voor een betere en uiteindelijk goedkopere oplossing voor de toevoer van schoon water voor al de mensen die daarvan afhankelijk zijn in ons kindertehuis.

VOORBEREIDING VOOR NIEUWE SCHOOLJAAR

In Bolivia begint de school in de eerste week van februari, maar door de overstroming in Caranavi is de school een week uitgesteld. Onze kinderen moesten zelfs nog later beginnen, want we hadden een grote modderlawine over onze toegangsweg en het zou te gevaarlijk zijn geweest om ze met de bus naar school te brengen.
De “extra” tijd die kinderen daardoor hadden hebben ze gebruikt om naar hun sponsors te schrijven en zich voor te bereiden op het lezen en rekenen.
Dit jaar hebben we 51 kinderen als leerlingen ingeschreven op de Vida y Verdad School in Caranavi. Daarnaast zijn er vijf kinderen met speciale behoeften die naar een school voor speciaal onderwijs gaan.

BOUW PROJECT

Het bouwproject voor de verbetering van onze kantoorruimte vordert gestaag. We hebben al een dak en wat geld om de muren te bedekken. We bidden en hopen genoeg geld te hebben om de kantoren in de nabije toekomst af te maken.

Bid alstublieft voor onze voorzieningen, voor de gezondheid van de kinderen en de staf.
Dank u wel!

Wanneer u zelf de berichten van Hogar CDE per e-mail (in het Engels) wilt ontvangen dan kunt u zich hiervoor via deze link aanmelden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.