LAATSTE NIEUWS UIT BOLIVIA

Vrijwilligers Anna & Celia

ONZE VRIJWILLIGERS

In april hebben we gesproken met twee jonge vrijwilligsters, die veel tijd in het kindertehuis hebben geïnvesteerd. We vroegen hen ons hun ervaring te vertellen over hun tijd in Caranavi.
Dit zijn een paar van hun reacties: “De kinderen in Casa zijn vriendelijk, grappig en vol levenslust. Ze waren erg open naar ons en we waren in staat om met veel van hen meteen vriendschap te sluiten. Wanneer ze niet naar school gaan, genieten ze van rolschaatsen, voetbal, trampoline springen en tafelvoetbal, en ook verzorgen zij goed hun aangewezen dagelijkse taken, zoals huishoudelijke taken, tuinwerk en huiswerk voor school.
We hebben erg genoten van de beleving van de grote cultuurverschillen en de andere manier van leven in Bolivia. Een paar van onze leuke nieuwe ervaringen met de kinderen waren het rijden op extreem hobbelige wegen in de achterbak van een pickup truck, het wassen van de kleding met de hand en boodschappen doen op de markten in het dorp.
Het Woord van God wordt verteld en toegepast als de bron van waarheid voor iedereen in het kindertehuis.
De kinderen houden er ook allemaal van om enthousiast in de kerk te zingen…
Het was geweldig om te zien hoe God tijdens ons verblijf in Casa de Esperanza op zoveel verschillende manieren heeft gewerkt.
Anna & Celia Craig,
uit Ohio in de Verenigde Staten

We zijn erg dankbaar voor de vrijwilligers die de Heer ons brengt. Extra handen worden hier, waar de vele taken nooit eindigen altijd gewaardeerd.


GEBEDSVERZOEK

Gebed voor de tweede fase

De beschikbaarheid van het appartement waar sommige van de afgestudeerden van Casa de Esperanza in La Paz wonen om hun voortgezette hbo-opleiding te volgen, zal worden beëindigd. Dit programma wordt de ‘Tweede fase’ genoemd voor de kinderen nadat ze de middelbare school hebben voltooid. De appartementen zijn een betaalbare huisvesting, waardoor ze in La Paz verder kunnen studeren en hun vaardigheden ontwikkelen. Als we geen nieuwe plek kunnen vinden of een andere voorziening kunnen vinden, zullen we waarschijnlijk de tweede fase voor de afgestudeerden moeten beëindigen.
Wij vragen daarvoor uw gebed.


EEN DAG VOOR DE KINDEREN

Op deze foto’s een feestdag voor de kinderen.
Dankzij een oprecht en eenvoudige gebed van een negenjarige, ontvingen we de uitnodiging om naar het zwembad van EMIMAR te gaan. We hebben daar de hele middag veel plezier gehad!

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.