Onzekere tijden

Het zijn onzekere tijden in Bolivia.
Corona is daar later gearriveerd dan in Nederland en verkeert nu dus nog in een stijgende lijn. In Caranavi zijn tot dusver 2 infectiegevallen gemeld. De inwoners van Caranavi kwamen in opstand tegen de dokters, die wegens onvoldoende middelen niet veel kunnen doen en door de bedreiging zijn gevlucht naar La Paz. Gelukkig zijn ze later weer terug gekomen.
Het kindertehuis is geheel afgesloten van de buitenwereld. Alleen voor de inkoop van boodschappen mogen slechts 2 stafleden onder strenge voorwaarden naar het dorp Caranavi.

Ook de jongens die beneden bij het dorp in het tienerhuis wonen mogen niet naar het kindertehuis komen. Het huis voor de Tweede Fase in La Paz is gesloten, een paar van de uitgevlogen kinderen hebben daarom tijdelijk hun toevlucht gezocht in het Tienerhuis en het Kindertehuis.
Vanaf begin juni is er weer enige verlichting van de voorzorgsmaatregelen aangekondigd. Hoe zal dat gaan?

Naast de onzekerheid door Corona is er ook de blijvende politieke onzekerheid. Op 3 mei zouden er nieuwe verkiezingen worden gehouden, maar die zijn voor onbepaalde tijd uitgesteld. De politieke partijen proberen voor eigen gewin voordeel te behalen uit de onzekerheid die daardoor is ontstaan. En het is onzeker hoe straks de bevolking daar weer op zal reageren.

In het kindertehuis gaat het leven ‘gewoon’ door. De kinderen hebben het Paasfeest en ook Moederdag gevierd met een feestelijke maaltijd. Maar het is wel veel drukker want de kinderen kunnen ook in Bolivia niet naar school en krijgen veel huiswerk, soms meer dan zij en de tantes die hen helpen aankunnen.

Wilt in in deze onzekere tijd blijven bidden voor rust en stabiliteit in Bolivia en in Caranavi ?

Glijbaan in het zwembad verbeterd, tot groot plezier van de kinderen
Paasmaaltijd
Feestelijk Paasmaaltijd
Gods hand
Het kindertehuis is in Gods hand
Moederdag
Moederdag

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *