Sportcentrum

logo cde

Precies op de jubileumdag van 25 jaar kindertehuis en 20 jaar trainingsschool is op 26 augustus het sportcentrum feestelijk in gebruik genomen.
Dankzij een aantal sponsors, waaronder EO Metterdaad, konden we dit realiseren.
Alle kinderen mochten op alle banen spelen en sporten. De onderstaande fotocollage geeft daar een goede impressie van.

Het gehele sportgebouw is nu door het kindertehuis verhuurd aan een beheerder die het centrum met de vier banen per uur gaat verhuren. Zo krijgt het kindertehuis extra inkomsten die ook best nodig zijn .

We zijn dankbaar dat na vele jaren voorbereiding we dit centrum konden afbouwen en dat het nu aan zijn doel gaat beantwoorden.

Het doel van dit project is 3 ledig:

1. Het biedt een gezond alternatief en veilige plek voor de kinderen en voor jonge mensen uit het dorp Caranavi als tegenhanger van alle caf├ęs, nachtclubs en uitgaansmogelijkheden, waar drank, drugs en prostitutie een verwoestende invloed hebben op de levens van jonge mensen.
2. De winst die dit project oplevert, komt ten goede aan het kindertehuis en de trainingsschool, zodat men minder afhankelijk wordt van externe donaties.
3. Het verschaft werk en inkomen op korte termijn en biedt mogelijkheden voor het opdoen van werkervaring voor de jongelui die het kindertehuis verlaten. De exploitatie betreft het onderhoud en schoonhouden en het verhuren van de sportruimtes (2 personen) plus de exploitatie van het kleine restaurant (1 persoon). Het gebouw krijgt 2 verdiepingen en bevat naast 2 squashbanen (uitbreidbaar tot 4 banen) ook ruimtes voor groepsspelen, tafeltennis, voetbalspel, etc. Bovendien komt er een snackbar/restaurant. De benedenverdieping heeft nog ruimte om in de toekomst werkplaatsen en/of winkeltjes bij te bouwen. Het sportcentrum is dus niet alleen voor de kinderen maar ook voor jonge mensen uit Caranavi. Het is de bedoeling dat de squashbanen worden verhuurd. De inkomsten zijn voor beheer en onderhoud en de winst is voor het kindertehuis.

Een foto impressie van de bouw: