Tienerhuizen

Kleine kinderen worden groot en juist daarvoor zijn er twee aparte huizen in het dorp Caranavi gebouwd. Deze huizen zijn speciaal voor oudere kinderen, de tieners, van het kinderdorp. En zo wordt er een volgende stap gezet naar volwassenheid. In het ene tienerhuis wonen de jongens samen met Rene en Caty, in het andere huis wonen de meisjes onder leiding van Janet.
                                

tienerjongens
DE TIENER JONGENS

Juist in deze leeftijdsfase is het van belang dat deze tieners leren meer verantwoordelijkheid te krijgen en daarmee om te gaan. Zo krijgen ze meer verantwoordelijkheid en vrijheid in hun geld- en tijdsbesteding. Maar natuurlijk moeten zij ook leren gewoon bepaalde huishoudelijke taken te verrichten en thuis mee te helpen. Bijvoorbeeld om hun eigen kleren met de hand te wassen en om zichzelf goed te leren verzorgen. Zo leren ze meer zelfstandig dingen te doen en kunnen zij zich beter integreren in de lokale gemeenschap van Caranavi.

 

tiener3
DE TIENERMEISJES

Onder het tienerhuis van de meisjes zijn 4 ruimtes gebouwd die kunnen worden ingericht als werkplaats of winkeltje. Speciaal voor die jongeren die zelf een bedrijfje of zaak willen beginnen willen we hen stimuleren en faciliteren om dit op te zetten en daarmee ervaring op te doen. Allemaal met het doel, dat wanneer zij het kinderdorp gaan verlaten, zij zelf in hun onderhoud kunnen voorzien. Ook zien we dat een aantal kinderen uit het kinderhuis later een baan vinden in Casa de Esperanza. Zij kennen het werk als het ware van binnen uit!