Vervanging schoolbus

Het kinderhuis Casa de Esperanza ligt op een berg naast het stadje Caranavi in één van de valleien in het berggebied van Bolivia. Dat betekent dat iedere schooldag de kinderen 2 keer per dag (‘s morgens en ’s middags) met een bus van het kinderhuis naar hun school in Caranavi moeten worden gebracht en gehaald.

Het is geen comfortabele rit want de bergweg van 4,5 kilometer met 400 meter hoogteverschil is niet geasfalteerd, maar zit vol kuilen en putten. Niet comfortabel voor de kinderen, maar zeker ook niet comfortabel voor de bus, die twee tot drie keer zo oud is als de kinderen!

De bus werd in 2011 gekocht en was toen al 8 jaar oud. Nu in 2024 is de bus 21 jaar oud en heeft dus al 13 jaar trouwe dienst in het kinderhuis achter de rug. Door de slechte bergweg rammelt en trilt de bus letterlijk uit elkaar. De carrosserie vertoont scheuren en is al verschillende malen opnieuw gelast en gerepareerd. Het aantal benodigde reparaties neemt de laatste jaren toe, ook van essentiële onderdelen, zoals versnellingsbak, waterpomp, remmen, radiateur, en zo voort, waarvoor niet altijd nog vervangers beschikbaar zijn.

De conclusie is duidelijk:
De bus is niet meer betrouwbaar en veilig en is dringend aan vervanging toe.

Het kinderhuis beschikt helaas niet over voldoende middelen om de bus te kunnen vervangen. Tijdens de pinksterconferentie Opwekking is er een collecte gehouden voor een aantal goede doelen, waaronder Casa de Esperanza. Dat geld hebben we bestemd voor de schoolbus. Dit was een heel mooi begin, maar er moet nog veel geld bij.

Zou u willen overwegen om een extra gift over te maken voor de schoolbus? Vermeld daarbij ‘schoolbus’ bij de overschrijving. We vragen dit voorzichtig omdat we niet willen dat de reguliere inkomsten voor de kinderen in gevaar komt. Het gaat dus echt om een extra gift. Alternatieven zijn er ook: een (ludieke) sponsoractie of een extra collecte in uw kerkelijke gemeente.

We danken u voor uw steun en gebed. 

Namens het bestuur,
Thorbald van Hall


Actuele status

Voor de vervanging van de schoolbus is ongeveer €100 000 nodig. Hieronder zie je hoeveel al is opgehaald.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven