HET LAATSTE NIEUWS

Hoe gaat het met Fidel en Charito

Eind mei berichtten we u over het motorongeluk van Fidel en Charito, de leiders van het kindertehuis. Ze moesten in het ziekenhuis worden opgenomen wegens respectievelijk hoofd- en rugletsel.
Op onze oproep voor een bijdrage in de onkosten waarvoor zij niet verzekerd waren is ruim gereageerd. Heel veel dank voor uw steun en betrokkenheid!

De afgelopen maand zijn hun letsels in het ziekenhuis in La Paz behandeld. Fidel schrijft:

“We zijn inmiddels weer uit La Paz vertrokken en aangekomen in Caranavi. We kunnen nog niet veel doen, maar zijn blij en dankbaar dat het de goede kant op gaat. Met Charito gaat het beter, zij kan weer staan en loopt één uurtje ‘s morgens en in de middag weer één uur. Vanwege de 2 gebroken rugwervels heeft ze een “harnas” om, om de wervelkolom te fixeren, zodat de breuk kan genezen. Ze heeft nog wel pijn met lopen, maar dit wordt heel langzaam steeds beter. Na haar loopoefeningen rust ze ook vanwege de pijn die dan weer weg zakt. Ze moet oppassen zich niet te forceren en de verwachting is dat de pijn langzamerhand helemaal wegtrekt.

Wat betreft mijn (Fidel) eigen breuken in mijn handen en kaak heb ik nog steeds lichte pijn. De wonden aan mijn handen en ellenboog genezen steeds beter. Zij worden nog steeds behandeld alsof het brandwonden zijn, dus steeds volledig ingezwachteld. Ze hebben me gezegd dat ze over een week niet meer ingezwachteld behoeven te worden. We zijn dankbaar voor alle gebeden en financiële hulp die wij uit Nederland mochten ontvangen.
We wensen jullie Gods zegen toe”.

Motorongeluk van Fidel en Charo

Afgelopen week hebben wij heftig nieuws uit Bolivia ontvangen. Fidel en Charo, de leiders van het kindertehuis, zijn tijdens hun vakantie betrokken geraakt bij een motorongeluk. Ze zijn met de motor tegen een groot dier aangereden en zijn zo’n 80 meter verder op het asfalt beland.

Wij zijn ontzettend dankbaar dat zij beiden het ongeluk hebben overleefd, maar het ongeluk heeft wel de nodige impact gehad. In een lokaal ziekenhuis is geconstateerd dat er ondanks veel pijn geen botbreuken waren. Met name de rug van Charo is geraakt door de motor en Fidel heeft een harde klap met zijn hoofd gemaakt. Inmiddels zijn ze in La Paz. Uit de berichten die we hebben ontvangen van Fidel spreekt de dankbaarheid naar God voor Zijn bescherming over hun levens.

Wel is er verder medisch onderzoek nodig om intern letsel uit te sluiten. Zij worden echter geconfronteerd met een financiële uitdaging met betrekking tot de bijkomende medische kosten. Helaas worden deze extra kosten niet gedekt door de verzekering, en we willen graag voorkomen dat dit ten koste gaat van de middelen die beschikbaar zijn voor het kindertehuis.

Extra financiële ondersteuning voor Fidel en Charo zou erg fijn zijn. U kunt u uw donatie overmaken naar rekeningnummer NL68 INGB 0001772344 van ‘Kindertehuis Bolivia’ onder vermelding van “Medische kosten Fidel en Charo”.

We kennen de kracht van gebed, daarom willen we u vragen om met ons mee te bidden voor: verdere genezing en het herstel van Fidel en Charo, rust voor de kinderen en medewerkers na deze gebeurtenis, en de financiële situatie wat betreft de zorgkosten. Bovenal willen we onze dankbaarheid blijven uiten naar onze hemelse Vader. We mogen en willen vertrouwen op de woorden uit Psalm 121:7-8 ‘Tegen elk kwaad zal de Heer je beschermen. Hij bewaart je leven. De Heer zal je beschermen waar je ook bent, waar je ook gaat, nu en voor altijd.’

Namens Casa de Esperanza willen we u enorm bedanken voor uw meeleven, steun en betrokkenheid.

Hartelijke groeten,
Het Nederlandse bestuur van Casa De Esperanza

|