HET LAATSTE NIEUWS

Operatie geslaagd

Nataly Ramos, een meisje van 3 jaar, is anderhalf jaar geleden opgenomen in het kindertehuis.
Zij werd geboren met ondergewicht en een ernstig gespleten gehemelte en hazenlip. Verschillende operaties waren nodig om dit zo goed als mogelijk te verhelpen.
De eerste operatie was gepland in april, maar kon niet doorgaan omdat ze positief was getest voor Corona. Eind juli is zij nu toch geopereerd in het ziekenhuis in La Paz en de operatie is geslaagd!
Het gaat goed met haar! Binnenkort mag ze weer terug naar het kindertehuis in Caranavi.

Het is een goed begin voor Nataly, want haar wachten nog 3 vervolgoperaties…

Bewijs van goedkeuring

De afgelopen maanden is door de leiding van Casa de Esperanza veel werk verzet om het keurmerk van goedkeuring te verkrijgen van de Boliviaanse overheid.
Het proces loopt al veel langer maar het is een heel moeizaam bureaucratisch proces. Alleen al 2500 pagina’s aan papierwerk was nodig en dan natuurlijk nog de praktische uitvoerende maatregelen. Maar de inspanning is beloond.

Zij en wij danken God daarvoor. De ontvangst van de goedkeuring werd gevierd met een feestje!

Een dergelijk keurmerk betekent ook dat er toezicht moet zijn op de mentale en lichamelijke conditie van de kinderen. Als voorbeeld daarvan hebben de kinderen en de staf voorlichting gekregen over de te nemen corona maatregelen en zij hebben ook deelgenomen aan workshops over het voorkomen van seksueel misbruik.
We zijn trots om u te kunnen laten weten dat Casa de Esperanza goed werk verricht.